Martin on olnud juba 20 aastat lennunduses. Ta lõpetas Nõo Realgümnaasiumi lennundusklassi 1999 aastal purilendurina, misjärel jätkas õpinguid Tartu Lennukolledžis ja 2003 aastal lõpetas selle õhusõiduki juhtimise erialal kopteri ametpiloodina.

Martini esimene erialane töökoht oli Tartu Lennukolledžis, kus ta töötas koolituskoordinaatorina lennukoolitusorganisatsioonis. Martin asus teenima õhuväes 2006 aasta alguses piloodina kopterite eskadrillis Ämari lennubaasis.

Mais 2010 lähetati ta Saksa Maaväe Kopterikooli mitmemootorilise turbiinkopteri, instrumentaallenu ja öövaatlusseadmetega lendamise koolitusele. 2010 aasta novembri omistati talle Saksa armee lenduri kutsemärk.

Juulis 2011 asus Martin pikaajalisse välisteenistusse Ameerika Ühendriikidesse Marylandi osariigi armee Rahvuskaarti, kus ta teenis peale tüübikoolituse läbimist ja USA armeelenduri kutsemärgi omistamist staabiohvitser-piloodina kolm aastat 29nda lahinglennubrigaadi kooseisus oleva 169. C kompaniis, lennates UH-60 Blackhawk kopteril. Aastal 2012 osales ta rahvusvahelisel sõjalisel operatsioonil Afganistani Islamivabariigis, mille käigus nelja teenistuskuu jooksul kogus ta 50 lahinglennutundi meditsiinilise evakuatsiooni kopteril lennates. 2014 naases Martin õhuväkke ja jätkas teenistust kopterite eskadrilli ülemana ning lennuinstruktorina kopteritel.

Martinil on EASA kopteri ametpiloodi, lennuinstruktori ja kontroll-piloodi kvalifikatsioon ning kopterite H130, EC-135(IR) ja R-44 tüübipädevus. Lisaks omab ta FAA kopteri ametpiloodi luba instrumentaalpädevusega ja S70 tüübipädevust.